2011-04-12 14:23:16• hírek • Szatmar.ro

A fehér kincs: a csillogó mosoly

Napjainkban egyre nagyobb az igény a szép és esztétikus fogsor iránt, amely alapfeltétele annak, hogy bárkinek olyan mosolya legyen, mint a retusált hollywoodi sztároknak. Ennek alapfeltétele pedig a fehér fogak!

Talán első hallásra rémisztőnek tűnik, ám ez alapvetően egy egyszerű művelet, amelyet ugyanúgy el lehet végezni otthon és egy fogorvosi rendelőben. Bármelyiket is válasszuk, a műveletet mindenképpen meg kell hogy előznie egy alapos fogtisztításnak. Ez fogkő-eltávolításból és polírozásból áll.

Mind az otthoni, mind pedig a rendelői fogfehérítés során ugyanazt a hatóanyagot alkalmazzuk, a különbség a koncentrációban rejlik - mondja Dr. Székely Attila.

Az otthoni fogfehérítés esetén a páciensek kapnak egy fogfehérítő sínt, amit minden alkalommal feltöltenek a fehérítő anyaggal. Fogmosás után a sínt egyszerűen felhelyezik 30 percre a fogaikra, majd levétele után fogkefével lemossák a fehérítő anyagot. Használata után az erősen színező ételek (kávé, tea stb.) fogyasztása nem ajánlatos. Ezt a műveletet legalább egy-két héten keresztül ismételni kell, hogy a hatás kielégítő legyen.


A szép csillogó fehér fogak hozzájárulhatnak jó közérzetünk kialakulásához
A szép csillogó fehér fogak hozzájárulhatnak jó közérzetünk kialakulásához


A rendelőben fogfehérítést az orvos végzi 33 százalékos hidrogénperoxid felhasználásával. Ez az anyag feldarabolja a fogzománcban levő festékmolekulákat, és megváltoztatja ezáltal a fogakra eső fény törésszögét. Ez okozza a sokkal fehérebb optikai hatást. Ebben az esetben a nagy koncentráció miatt a páciens ínyvédőt kap, az hatóanyag aktiválását pedig fogfehérítő lámpa végzi.

Az egész művelet megközelítőleg fél óráig tart, a hatása viszont két év múlva is észrevehető, amennyiben megfelelően vigyázunk fogaink higiéniájára. Utópanaszként ugyan felléphet némi fogérzékenység, de ez legrosszabb esetben is egy hét alatt elmúlik.

Dr. Székely Attila Debrecenben, a Kristály utca 4 szám alatti rendelőben várja a betegeket, szolgáltatásaival kapcsolatban érdeklődni lehet a +36 52 450 165-ös vagy a +36 20 965 3993-as telefonszámokon. E-mail: aszekely@hungariandentalclinic.com, honlap: www.epdent.hu

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: